Šalinění (29. února 2008)

Letošní rok nám přinesl jeden rok navíc… Nabízí se otázka, jak tento den zajímavě využít… Jihomoravská pobočka SPJF (Perpetuum) na tento den uspořádala závod linkami MHD v Brně, nazvaný Šalinění.

O co vlastně šlo? Svézt se co nejvíc linkami (ať už vlaků, tramvají, trolejbusů, autobusů či dokonce lodí), vystoupit na co nejvíce různých zastávkách, projet největší počet tarifních zón, navštívit při své cestě některé z dvaceti bonusových stanic, ale i také nepřijít později než za tři hodiny, kdy hra končila.

Jak závod probíhal? Sraz byl v 15:30 – 16:00 u obelisku na Denisových sadech. I přesto, že celý den poprchávalo, přišlo na sraz k závodu 35 účastníků, kteří obdrželi dokumenty ke hře a dárky od firmy Kordis. Úderem čtvrté se všichni rozešli či rozběhli různými i stejnými směry, každý se s svým plánem, jak při hře postupovat.

A tak byly následující tři hodiny k vidění různí „blázni“, kteří strkali do označovačů jízdenek papírky, zapisovali si čísla linek, zastávky, kde vystoupili, i aktuální čas, nebo jak únavou usnuli a projeli celou traś až zpátky na konečnou…

Před sedmou začali přibíhat účastnici opět na Denisovy sady. Z původního počtu jich závod dokončilo 30, ale jeden z nich byl diskvalifikován, protože to byl Stopař.

Teď už jen zbývá dodat, jak závod dopadl. Na prvním místě se umístil závodník s přezdívkou Šohaj 2, na druhém Revizor a na třetím Mordy.

Myslím si, že se akce vydařila, setkala jsem se se spoustou příznivých ohlasů od účastníků a měla by se určitě zase někdy znova uspořádat.